tirsdag 30. oktober 2007

TIDEN FLYR !

Uff, som dagene går, plutselig er oktober historie og november toger inn, og så er det jul. Kan lese i mange blogger at juleforberedelsene allerede er godt i gang. Jeg lever fortsatt i den troen at det er leeeeeeenge til jul, men en må jo være sterkt svaksynt om en ikke legger merke til handelstandens "juleforberedelser". Så nå er det bare å sette igang med vaskebøtte og sølvpuss, for i desember skal en jo helst bare ha igjen de koselige gjøremålene.


Siden forrige "bokomtale" har jeg lest disse bøkene :
ET VELSIGNET BARN av LINN ULLMANN
En bok helt etter min smak, en som jeg må "tygge litt på" før jeg kan starte på en ny. Den handler om en annerkjent fødselslege/gynekolog og hans tre døtre som han har med forskjellige kvinner. Isak, som faren heter bor sammen med Rosa og deres datter Laura som er den midterste i søskenflokken. De to andre døtrene, Erika og Molly bor sammen med sine mødre og tilbringer kun somrene sammen med sin fars familie. En sommer for 25 år siden skjedde det noe da de var hos faren, og like mange år tar det før døtrene vender tilbake til øya for å besøke sin nå gamle far......................
(når jeg leste boka kunne jeg ikke befri meg fra følelsen om at dette var ei biografisk bok, noe forfatteren benekter)
Og så over til noe helt annet:
HESTEKREFTER av LARS MYTTING
Dette er forfatterens debutroman, og handler om Erik Fyksen, eieren av Norges siste Mobilstasjon. Dette er en samtidsroman om hvordan samfunnet foradrer seg, og hvordan det påvirker "den lille mannen i smøregrava". I begynnelsen ble jeg (som den analfabeten jeg er med alt som har med bil å gjøre) litt forvirret, hengte meg opp i alle fagutrykk. Etterhvert som jeg leste avslørte jeg forfatterens budskap. Dette er ei fin bok om meningen med livet, kjærligheten og hvordan urbane krefter påvirker/forandrer livet til
"den lille mannen i smøregrava".

De neste dagene skal jeg tilbringe sammen med denne frøkna, Karoline skal operere inn nytt korsbånd i kneet.Siden oerasjonen skal utføres i Kr.sund, hvor ingen av vennene hennes bor, skal mamma være med som selskapsdame.


Men når vi kommer hjem forventer vi besøk , og kaffematen ligger klar i fryseren.-------------------------------

14 kommentarer:

Emmeline sa...

Oj oj...Først og fremst: Lykke til med operasjonen. Det høres skummelt ut, men går sikkert bra. Disse jentene dine er kjempesøte. Enten er det du eller så er det trenern som har noen fantastiske brune øyne som de har arvet?? Har jeg rett??
Et velsignet barn har jeg faktisk i hyllen her, uten å ha lest den. Hun har jo fått veldig god kritikk for den, så kanskje det blir dagens prosjekt? Jeg har fått lungebetennelse, og har i skrivende stund akkurat stått opp etter å ha sovet helt fra klokken 15.00 i går--- håper jeg får mer ut av dagen i dag kan du si, hehe!
Juleforberedelsene er IKKE i gang her heller, men de er igang litt sånn mentalt. Det holder vel lenge! Greit å tenke litt på hva man skal gjøre før man gjør det, det er iallefall min filosofi!
DU har kaffematen klar, så herlig. Det så veldig fristende ut. Her i huset har jeg gitt opp å ha noe godt i fryseren -bortsett fra eplekake, for det liker ingen av barna..Resten blir smugspist på et blunk!! Når gjestene kommer så står jeg der da, og finner ikke igjen hverken boller eller sjokoladekake. Men eplekaken derimot, hehehe!
Lykke til med operasjon for Karoline, det går sikkert bra!

[morgrethe] sa...

Hallo søster.
Sommeren er nok min leseperiode, nå går det utrolig treigt. Har ikke lest i boka mi på mange, mange, mange kvelder nå. Et velsignet barn hadde jeg planer om å lese etter jeg ble ferdig med Hvit Oleander, men det spørs om det blir til neste sommer....hvem vet.

Så fint brett du har.... og baksten din....nammi. Sjefen ønsker mors hjemmebakte brød, mor stolt mens de to eldste buer. Er trøtt i dag, var på damenes aften i går kveld. Har mest lyst til å sette meg å sy nå, men bør nok gå ned på vaskerommet. Ellers er det Halloween som står i hodet til ungene i dag.... dessverre. Ha en fin Halloween søster, sørg for å ikke få knep.

HildeS/Frøken Fryd sa...

Linn Ullmann sine bøker har eg ikkje lese, men skulle kanskje prøvd det:o)
Lukke til med operasjonen til både mammen og jenta:o)

Stilig bilde av "traktoregga" hehe.

Anonym sa...

Spennende
bøker det velsigna barnet burde æ nok få tak i, hørtes interesant ut.
Så var det den jula da, synes det er god tid selv om det er nov. på kalenderen i måra, men butikkene kunne enda ha venta litt med julemusikk og juleting, selvom vi hjemme er godt i gang med det som måtte være av forberedelser. Fin siste oktober til dæ. Tida går ikke den kommer!

Berit T sa...

Lykke til med operasjon og turen. Kose dere når dere kommer hjem ser jeg, såg skikkelig gode ut:)

Ellie sa...

Nå fikk jeg lyst på boller! Disse så kjempegode ut! Kan trøste deg med at jeg ikke har begynt med noen juleforberedelser ennå, jeg heller, selv om jeg har tenkt litt på det, slik som Emmeline :-). Lykke til med operasjonen til dattera di, og en fortsatt god uke til deg!

Dans på roser... sa...

Åååå, har lest litt tilbake i tid på bloggen din. Du har så koselig blogg! Ble inspirert av hagearbeid- innlegget ditt. =) Ha det fint!

min sin lille tue sa...

Hei:)
Lykke til som selskapsdame, og lykke til til dattera.
Ser at kakene til kaffen er klare, det er kanskje samme oppskrift på skoleboller som søstera di har? De er gode, har hatt æren av å få smake på dem:)
Hm, kanskje jeg skulle finne fram vaskebøta og skurekosten så jeg kommer i rute før jul også.
Ha en fin kveld.

9na sa...

Lykke til med korsbåndet da! og jeg fikk lyst på boller!

9na sa...

Lykke til med korsbåndet da! og jeg fikk lyst på boller!

elin1976 sa...

Måtte bare innom deg for å ønske deg en fin lørdag. Masse godt helgeklemmer fra Elin:O)

Trines Hus og Hage sa...

Skjønner du er glad i å lese, Åsemor. Ja, det er jo en skatt, pleier jeg å si. Fasinerende å komme inn i en annen verden og bli helt oppslukt av denne verdenen. Jeg har ikke lest noen av disse bøkene du nevner, men kanskje etterhvert.. Har lest ut den siste boka til Anne B. Ragde (kommer jammen ikke på tittelen i farta. Har Anne Karin Eldstads "Hjem" liggende på nattbordet, men har ikke fått begynt på den enda. Det er jo blader, blogger og litt aviser (ikke så aktiv her) å lese også, og fritid til slike ting er det dessverre ikke flust med.
Jeg har samme holdning til deg når det gjleder juleforberedelser. Har fått begynt litt på kjøkkenet når det gjelder vasking, men bør prøve å få gjort litt mer snart. I desember bør man prøve å kose seg mest mulig. Lykke til med operasjonen til datteren. Kjempesøt jente og vakre brune øyne! Trine

Tilonino sa...

Hei Åsemor! Så mye deilig du har baket da. Ja det er godt å ha noen på lur når en vet at det kommer besøk.
Lykke til meg operasjonen til datteren. Ha en fin uke.

Emmeline sa...

Håper operasjonen gikk bra og at alt er vel med mor og barn;0) Ha en god uke!!