torsdag 12. november 2009

Julegaveønske.

reker med kvitløk og pepper

det er med skrekkblandet fryd jeg registrerer

at julen nærmer seg.

ikke så mye for forberedelsene i

heimen,

men på jobb er julebestillingene allerede

kommet inn.

jeg har fortsatt thai- maten

friskt i minne,

så lukten av svineribbe virker litt fjern.

jeg må tilstå at jeg hadde begrenset kjennskap

til det asiatiske kjøkken,

men jeg ble

overbegeistret.


fyllt ananas med kylling,ris og grønnsaker.vårruller, stekte fiskekaker, kyllingspyd med karry,
i pakkene er det kyllingkjøtt.
(til denne retten fulgte det med tre forskjellige sauser)
store reker med "hot" sursøt saus.
(i sausen var det bl.a kokt agurk)

trenern ønsket denne varianten av risdessert til jul,
det var en type søtris som var kokt med kokosmelk
bl.a, serveres med mango.
alt vi spiste var kjempegodt,
og jeg skulle gjerne prøvd å lage noe av denne
maten.
til jul ønsker jeg meg ei kokebok fra det
asiatiske kjøkken.
er det noen som har et tips om ei kokebok,
for en nybegynner så blir jeg glad for det.


5 kommentarer:

Som mine dager er sa...

Ja akkurat ja! Som jeg sa: asiatisk (og spesielt thaimat) mat er en stor favoritt. Jeg fikk regelrett vann i munn av bildene dine. Dere har sikkert mange flotte matopplevelser å se tilbake på. Bare at du har tatt bilder av det dere spiste sier mye ;-)

Sist vi var på thai-restaurant var i oktober, da min mann fyllte år. Vi forspiste oss nesten. Det er fristende å ringe inn og bestille take-away hver dag.

Og hvis du får noen kokebok tips så meld fra. Hvis ikke må jeg leie inn thai-damen jeg snakket om. En live kokk hadde gjort seg!

Klem fra Marit

[morgrethe] sa...

Mmmmm..... det så godt ut. I dag har vi hatt sterk kyllingsuppe vi, utskrift fra bloggen din. Har akkurat satt oss i sofaen....puh. Har begynt å legge inn garn nå, mye jobb. Og sabla spent om jeg/vi får det til å gå opp;o) Vi får snakkes i morgen. Nå må jeg sove.
KlemmeKlem

Inger sa...

Mmmm - så mange fristelser! Men i kveld skal jeg faktisk ut å spise på en thailandsk restaurant her i Oslo (YaYa's)og jeg har hørt så mye bra om det stedet så jeg gleder meg masse!

Ha en super helg!

Anonym sa...

Hei Åse:)

Deilig mat i Thailand, ja. Vi har bestilt oss tur til påska. Gleder meg til maten! Vi var i Hua Hin for fire år siden. Kjøpte med meg hjem en engelsk kokebok. Den kan du låne vettu;) Mange fine oppskrifter.

Hildegunn

Søskenbarn Guri sa...

Hei Åse. Ser ut som om dere hadde en deilig tur til Thailand. Har tenkt å lure med meg Marianne og Marika til Thailand like etter påske. Har vært der et par ganger før, og har alltid trivdes godt i Thailand. Litt usikker på hvor vi skal dra, -har du tips???? Ellers så ser jeg en annen kommentar forteller om YaYas her i Oslo, -anbefales varmt! Er akkurat som å komme til Thailand, med tordenvær, skybrudd og strømbrudd, og selvfølgelig fantastisk mat! Jeg har en thailandsk kokebok, men har brukt den lite... Men har en annen som ikke er direkte thailandsk, men gir mange gode tips om mat med smak i; HOT&SPICY, Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley og Paul Løwe, utgitt på Gyldendal. Når min kjære skal imponere meg serverer han Grillede scampi med strimlede grønnsaker og sweet chili-saus...blir sulten bare ved tanken!
Ønsker dere en fin førjulstid!

Klem fra Guri