onsdag 22. august 2007

SNART HØST...........Bildene ovenfor viser sommerens go-kjøp av bøker.
Jeg storkoser meg når jeg oppdager salg . Nå ligger de i en pose, og etterhvert som bøkene blir lest, tas "gotteposen" fram for nye leseopplevelser. I sommer har jeg lest alt fra svensk skjønnliteratur (Kajsa Ingemarson: Små sitroner gule), julenoveller (Levi Henriksen: Bare mjuke pakker under treet), familiedrama (Morten Ramsland: Hundehode), og om ensomme mennesker (Vigdis Hjort:17.15 til Tønsberg). Nå holder jeg på med Stormen av Ketil Bjørnstad, og enda har jeg mange "gobiter" igjen, så Anne B Ragde må bare vente :)

Tenkte jeg må reklamere litt for årets Bjørnsonfestival som avholdes i Molde/Nesset fra 29. august til 2. september. Dette er en litteraturfestival med mange forskjellige innslag, fra fjellturer i Bjørnsons rike (-les Nesset) til kulturcruise på Eikesdalvatnet. Kulturcruiset er veldigt populært. I fjor var det bl.a med Anne B Ragde, som blånekta på at det skulle komme en oppfølger om folket på Neshov. Heldigvis ombestemte hun seg. I år skal bl.a Knut Nærum og Henning Sommero delta. Jeg skal ikke dit, men derimot på et annet kulturelt arrangement, nemelig Grethesøsters 40`års lag :)

Her er jeg igang med et nytt bølgeteppe. Mange av dere lurte på hvor stort det blå bølgeteppet er, og de strategiske mål er:
bredde 190cm og lengde 170cm.

Ukas middagstips: Spekesild med nypoteter, kålstuing og løk.

På trappa mi er det blitt litt høst. Sommerblomstene holder på å takke for seg, så de første lyngplantene er nå innkjøpt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Men Åse du må jo skrive hvilke bøker du anbefaler... for oss som skal ta en tur til biblioteket? Det er bare supert å få et tips, og her var det mange..så hvilken likte du best så langt?
Så fint du stiller eplene og pærene på rekke!! hehe, de blir så fort spist her i huset, de rekker ikke å komme i system først!
Kjempekoselig benk, høst og lyng hører sammen, og stearinlys også..

Nette sa...

Du er jo blitt den rene bølgeteppeheklemesteren! Holder på med et jeg også, men det går SÅ tregt! God helg, Åse!

[morgrethe] sa...

Hallo søster. Det nye bølgeteppe blir kjempefint.... ååååå.... kanskje det er det jeg får i bursdagsgave. Da har jeg blitt glad da. *stort smil* *håper...håper* *ønske...ønske* Nei nå må jeg sy, for deretter å renske klippfiske. Skal hilse fra sjefen, hun sitter på fanget akkurat nå.

@afjo72 sa...

Hey! For et lekkert fat med frukt. Ble sulten jeg nå... :o)

Masse deilige bøker du har kjøpt deg også, kjekt med slike godteposer!!

Ha en fin høstdag! Her hos meg er det nå 25 grader og sol fra BLÅÅÅ himmel...hihi...

min sin lille tue sa...

Sitter og smiler og ser på anretningene dine her:) Det ser så ordentlig og fint ut, der har jeg noe å lære, er litt rafsete jeg, men kan hvis jeg vil;)
Her er også de første lyngplantene kjøpt inn, så nå står det Erica og lyser opp i trillebåra mi.
Ha en fin kveld.

9na sa...

Heisann det ser godt ut med spekesild ja!! Men jeg har aldri hatt kålstuing til? Vi bruker rødbeter, vi.. Ha en fin helg!

Anonym sa...

Tiluka blir det spekesild ognypoteter mmmmmmmmm......deilig! Ha ei fin helg!

Silkeline sa...

Så mange spennende bøker du har kjøpt inn da Åsemor:)) Høres greit ut å ha lageret klart til høst- og vinterkvelder framover....
Blir nok godt å kroe seg i sofakroken med det nye bølgeteppet og en av de nye bøkene:))Etter å ha sett bilder av de fine bølgeteppene dine, lurer jeg på om jeg ikke skal lage meg et selv også....de blir jo sååå fine! Men det spørs om jeg har tålmodighet til ett så stort som du har laget deg....ehem....har lett for å dabbe litt av i lengden...hihi.
Her har også høstlyngen kommet på plass på trappa. I dag skal jeg rufse litt i hagen og gjøre klart til høst, tenkte jeg.
Ha en fin søndag:)))

Trines Hus og Hage sa...

Hei Åse. Skjønner du er litt av en litterær interessert dame. Så flott, det er jo så herlig når man kan fordype seg i gode bøker. Man kommer inn i en helt annen verden og det er ofte bedre enn å se film. Leste noen bøker i sommer jeg også.Godt å kunne ha tid til å kose seg med skjønnlitteratur. Anne B. Ragdes siste bok står jeg på venteliste for å lese, men jeg var nummer 60 i køen så det blir vel en stund til. Ønsker deg ei god uke og kos deg med smågodtet ditt etterhvert. Trine

9na sa...

Hei igjen! Takk for hyggelig komplment vedr bordkortene! Ja nå er ting under kontroll her. Bråstartet forrige helg, og selv om ikke all ting trenger være tiptop så er det deilig med en total rengjøring og oppryddng likevel. Etter sommer ferien var det ubeskrivelig her både inne og ute... Og fra forrige helg har jeg hatt ryddedilla, begynte egentlig bare med litt i kjøkkenskuffene osv men det utartet seg til å ende opp med å kaste gamle truser og syltetøyglass, og i går ble pennene i kontorskuffen min til og med sortert. Så nå har jeg stoppet. Huset er rent nok og de neste dagene skal jeg bare bake litt, pusse bunadsølv og det lille sølvet vi har, og legge opp minstemanns nye dressbukse og kanskje -ermer, og pynte bord og sånn. Det sist kan ikke skje før i siste liten pga tre pusekatter som er veldig interresert i pene pyntede bord med serviettkreasjoner og sånt... ;o)

Mia sa...

Oi oi, enda et nytt bølgeteppe på gang... Jammen er du effektiv. Og disse fargene var bare utrolig lekre. Jeg har sååå lyst til å sette igang med et bølgeteppe selv, men prøver å holde ute med de siste granny squares (ikke mange igjen nå...) Og fargene til det ny teppe har jeg klart allerede (i hodet mitt altså...)

K sa...

For en flott måte å servere silden på. Ble jo skikkelig lekker med den røde løken. Takk for titten i bloggen også :-)