fredag 13. juli 2007

SOMMERLUNSJ

Jeg har blitt utfordret av 9na til å komme med bidrag til Gasrtronomi-bølgen, og her er mitt forslag til en sommerlunsj.
Lune bakte poteter med smak av Spania.
1,5 kg poteter legges i en ildfast form, disse vendes i olje og salt. Bakest i ovnen på 225 grader til de er møre, ca 45 min.
1 glass sorte oliven(uten steiner), 8 soltørkede tomater og 3 fedd hvitløk og en "dasj" olje finhakkes.

Denne "massen" vendes sammen med potetene når de er ferdigbakt. La de "hvile" ca 20 min, slik at potetene blir "lune" til servering, men også for at smakene skal "sette seg".


Den lune potetsalaten smaker veldig godt sammen med spekeskinke og salat. Jeg foretrekker en grønn salat(f.eks. lollorosso og hjertesalat) med fetaost, da det er viktig at smakene ikke må "konkurere" med hverandre.


Åse's kyllingsalat
Kok ca200 gr penne pasta, avkjøl. Bland denne sammen med ca300 gr marinert kylling. 3 tomater, 4 vårløk, en "god" neve ruccola salat og dryss over nykvernet pepper og parmasan.

Salaten serveres sammen med en sitrondressing (bland lettrømme og sitron sammen, smakest til med "litt" sukker, liker også kvernet pepper i denne, med det er en smaksak)
Når det gjelder oppskriftene er de blitt til av seg selv, noe "stjælt" og noe funnet på.
Bordet var dekket ute og alt var i rute, det var også regnet :( I hurten og styrten ble det dekket på kjøkkenbordet, ikke mye sommerlig over oppdekkinga inne , men koselig var det likevel.

Det blir ikke så mye blogging om sommeren merker jeg, de stundene en har brukest til andre ting . Jeg tar nå ferie, så det blir litt stille fra meg en stund.
Ønsker dere alle en fortsatt fin sommer !


18 kommentarer:

Anonym sa...

Ja nå har jeg funnet frem notatblokken og skriver som en gal for dette nettet er så ustabilt... Takk for deilige oppskrifter, håper du får en fin sommer og at du slapper godt av. Bloggingen kan vi ta opp igjen til høsten!!

Anonym sa...

Hei Tante :]

Det så meeeeega godt ut med den maten :DD

P.S Er ikke så veldig glad i Sorte Oliven :P

Tuta :]]

HildeS/Frøken Fryd sa...

Nam nam, dette såg veldig godt ut.
Kanskje dette blir lørdagskosematen i morgon:o)
Du må ha ein fabelaktig fin ferie, så snakkast me seinare.

min sin lille tue sa...

Den der skal jeg huske på. Det så veldig godt ut altså:) Det er så moro å få litt andre impulser-jeg har i allefall lett for å lage de samme kjedelige greiene hele tida.
God bloggeferie:)

Mia sa...

Deilig så det ut (og smakte sikker herlig også...) Jeg liker så godt slike poteter bakt i ovn (har ikke prøvd oliven/soltørket tomatblandingen din...) herlig med kyllig/pastasalat også. Og maten, den egner seg best inne, dessverre, med det været vi har nå... men jeg lever i håpet om bedre vær og tider da... Kos deg i sommer (kommer til å savne innleggene og kommentarene dine...)

[morgrethe] sa...

Ja dette så godt ut. Nammi nammi, du lager jo alltid så god mat.

Sitter og quilter toalettmappe til Speider'n samtidig som vi ser "Team Antonsen" på dvd. Det var faktisk gøy å se igjen nå:o)

Klem klem søster

Tor sa...

Hm det der så godt ut! Når sommeren kommer (ler) skal jeg overtale 9na til å være med å lage dette. Kan tenke meg smaken en varm sommerkveld sammen med en iskald pils, nam nam!

Anonym sa...

Jammis dette så riktig så godt ut. Må nok teste dette:-)
Ønsker deg en god sommerferie, kos deg og lad batteriene.
Blogg-tørke har jeg også, lite med håndarbeid. Men kommer nok sterkere tilbake til høsten.
Klem fra meg

Anonym sa...

For noen oppskrifter!!! De går rett i "blogg oppskrift " boka mi, for dette så jo bare himmelsk ut! Kos deg på blogg tørke! Ha en god sommer!

9na sa...

Detten så innmari godt ut!! Tuusen takk for at du legger ut oppskrift!! Og så fine bilder da!!! ;o)

Reidun May sa...

Mye deilig mat her, må prøves noe av d ser jeg... blir mindre blogging om sommeren ja, men vi kommer jo sterkere tilbake når nettene blir lange og kulda setter innn!
Ha en fortsatt god sommer du også:)

Astrids nr.2 sa...

Hei. Maten din så aldeles deilig ut. Skal prøves,ja... Ellers har ferien begynt og det stilner av med blogging. Kos det en masse i sommer. Vi "blogges" !

Ellie sa...

Tror nok at du er en veldig dyktig kokk. Dette så både delikat og godt ut!

Silkeline sa...

Er bare innom på en lynvisitt, men dette så da fryktelig godt ut! Jeg ble sulten jeg nå....:)Spennende og annerledes. Dette må jeg prøve en gang!...:)(tror jeg kutter ut oliven...hihi.)Fortsatt god sommer til deg også! :):)

Sigurd Olav Silset sa...

"vann i munnen"!!! Det såg nydelig ut Åse, må prøves ut med det første!!

Anonym sa...

Oioioi, jeg er stappmett men nå får jeg vann i munnen.......nyyyydelig så det ut. Ha en fortreffelig ferie,jeg kooooser meg med min......

Trines Hus og Hage sa...

Hei Åsemor! Denne lune potetsalaten med grønn salat og spekeskinke skal prøves! Min bedre halvdel har nemlig kjøpt spekeskinke så dette vil passe bra. Takk for tips og god sommer fortsatt til deg også!

Anonym sa...

Åsemor nå må du komme tilbake!!! Det er høst her hvor jeg er så nå må det være nok ferie! Savner deg!!