søndag 4. mai 2008

Så kom også jeg igang.......

her er min første
pion,
og den vokser i hagen min takket være
inspirasjonen alle dere flinke hagebloggere
gir meg.
det skal bli flere :)

i helga har jeg jobbet i hagen,
endelig kom jeg igang!
vi har hatt et helt greit vær,
så jeg har overraskende nok
kosa meg!


av et vennepar fikk jeg dette bordet,
som om ikke det var nok,
fikk jeg også denne nydelige
margeriten.


kaffepause
da satser jeg på at
gløden
holder enda noen dager.

etter at jeg har gjort unna grovarbeidet
skal jeg ta meg en tur til
hagesenteret.

ha ei fin uke!

16 kommentarer:

Berit T sa...

Så herlig dette såg ut. Deilig tid nå når en kan være ute å grave, få sol på seg og mold under neglene.

Jeg har ikke begynt med hagearbeid... men må bli ferdig med dette huset som skal leiges ut.
Og så må jeg kose med den lille innomellom øktene. Men skal plante noen sommerplanter i krukker og kar, så tenker jeg at det blir bra.
Det var veldig fint med de tre-urnene du hadde. Og peoner er noen flotte blomster, men har ingen selv. Har prøvd flere ganger, men de trives ikke hos meg. Tenkte å prøve på hytta, det er lunere der inne, enn her ute i havgapet.

Heldig du som fikk det kjekke bordet, og du lager det så koselig til også, med pynt og sikkert god kaffe servert der.
Ønsker deg en fin kommene uke, med jobbing i hagen og den slags sysler.
Klem herfra.

Torunn sa...

Så flink du har vært Åse!! :-)

Er det ikke deilig når vi kan hente så mye flott inspirasjon her på bloggen? Det har i allefall hjulpet meg utrolig mye til å få gjort en hel masse hjemme!!

Det gamle bordet med margeritten på ble jo bare SÅ koselig!

Peoner er også utrolig flotte! Nå skal jeg følge med din, så kanskje jeg skal prøve meg på en etterhvert jeg også... Akkurat nå må jeg prioritere å bruke mine siste slanter på mat til ungene...hehe... Har handlet nok for en stund nå :-)

Stå på videre! Jeg er sikker på at hagegløden din varer sommeren ut! HVis ikke så kan vi jo fortsette å oppmuntre hverandre! Det er SÅ koselig å has kontakt med deg herinne!!

Nå må jeg faktisk jobbe litt....sånn kontorjobbe, du veit.... ,-)

Ha en deilig dag!

Klem Torunn

Fjordheim sa...

Så flott bord du har fått. Heldige du.
Hadde peoner der vi bodde før. Spørs om jeg ikke må plante noen her også. De er jo bare nydelige. Lykke til med hagearbeidet.

Mia sa...

Heia Åsemor! Pionen din ser helt strålende ut (mye høyere enn mine!) og uteplassen din ser så koselig ut med det herlige bordet, klart til en kaffepause. Så hyggelig at du har kost deg med hagearbeid... det er jo trivelig å holde på ute i nydelig vårvær, og etterhvert å få se resultater av det hele. Jeg har holdt på i hagen min i flere dager nå, og bare kommet såvidt igang med alle de planene jeg har. Men her skal det ikke stresses, og det jeg ikke får gjort i våres får jeg fortsette med til høsten (eller neste år...) Kunsten er vel å kose seg med arbeidet...

Tuuuusen takk, kjære Åse, for din herlige kommentar hos meg. Jeg ble jo så glad og ikke lite rørt av den. Du skal vite at jeg kommer til å titte innom deg, for å se hvordan hagen din og livet ditt generelt arter seg. Jeg har jo ikke tenkt å slutte å lese blogger selv om min egen blogging har opphørt...

Prinsesse Elin sa...

Peoner er noe som jeg vil plante i hagen vår. Jeg har sett meg ut noen store rosa noen som er så flotte. Du er litt kjappere enn meg for jeg har ikke en gan gravd et bed til dem. Er ikke sikker på hvordan den vil ha det så det må jeg sjekke først.
Bordet er nydelig. Slike bord er ikke lette å få fatt på. De er borte på et blunk både i bruktbutikken og på fretex. Kos deg i sola med både hage og bord:O)

Som mine dager er sa...

Ja er det ikke trivelig å kunne pynte utendørs med blomster i krukker og kasser og se at det blir koselig? Peonen din blir nok stor og flott skal du se. Lett gjødning innimellom så tar sola og været seg av resten ;-) Koselig bord hadde du også.

Jeg henter også mye inspirasjon fra nettet, bloggere og tv-program. Satt å så på "Entligen Hemma" på en svensk tv-kanal og der var det en gartner som gikk rundt og kom med tusenvis av tips og gode råd. DET var veldig lærerikt for min del. Også svigermor mor da - som er født med grønne fingre.

Så lenge du finner hagearbeid lystbetont, vil nok gløden holde i flere dager.

Godklem og lykke til !

Anonym sa...

Det blir en vakker have hos dere etterhvert! Det er så koselig med alt som spirer og gror - mine uteplanter blir mine små babyer om sommeren - elsker å pusle med dem. Bare vent så skal du se peonen din vokser og blomstrer. Kanskje får vi se flere bilder av den utover sommeren? Bordet du har fått er nydelig - så heldig du er! Ha en flott dag! Klemmer**

Anonym sa...

Så deilige og vårlige bilder du viser, en stund siden æ har vært innom , men nå er æ oppdatert igjen... fått med meg dine barns bursdager , at du har hatt blogg bursdag, så har du fått et så fint bord- det likte æ kjempe godt.
Gratulerer så masse på etterskudd med alle dåkkers markeringer!
En fin vår dag til deg!

Tone sa...

Så flittig du har vært, og fint blir det. Peoner er nydelige. Jeg hadde noen aldeles skjønne noen i den hagen vi hadde før. De var sikkert 100 år gamle, og maaange, nesten en liten hekk. Og så var de hvite, med litt rosa/vinrødt langs kantene... Sukk, her i min nyetablerte hage tar det nok lang tid før det blir noe som kan kalles frodig. Men det har jo andre fordeler med nytt hus da, var jo derfor vi valgte som vi gjorde. Masse lykke til med dine peoner, klem :-)

[morgrethe] sa...

Ikke rart det blir tullekommentar siden vi akkurat har sittet lenge i telefonen.

Men jeg må kommentere innlegget likevel jeg.
Så fint det blir i hagen din, og pioner har jeg lyst til å prøve igjen jeg også. De døde en vinter, men naboen har flotte pioner, så det skal vel gå her også.

Plantebordet ditt var fint, heldige du.

Jeg, speider'n og sjefen kommer nom oppover i pinsen. Gleder meg til å ha glade mai-dager på "høttå".

Tilonino sa...

Hei
Så flott bord du har fått. De likte jeg veldig godt. Det er så koselig med slike bord ute om sommeren.
Så deilig hage du har. Det er jammen en fin tid nå og ikke minst den vi går i møte- Skal på hytta til helga også :) Kanskje kommer det noen flere bilder da. Peoner må jeg også plante tror jeg. Ha en deilig uke. Klem

Anonym sa...

Det er kjekt med litt hageliv igjen!
Gratulerer med Pionen - jeg husker vi hadde slike hjemme i Eidsvågen da jeg var liten. De var nyyyydelige, og jeg fikk ikke lov til å plukke de... men det var fryktelig fristende.

Ha ei fin uke!!

Reidun May sa...

Så flink du har vært i hagen! Vi har en jungel som trenger pleie vi også, men den står vel der til senere i pr tenker jeg. Vært lite inne på bloggen i det siste, va arti å se hva du har gjort i det siste. Skulle nesten tatt en blogg-kveld og treffes vi bloggerne. Spørs om vi får ta en kveld til høsten(best å være realistisk tenker jeg..) :)

Made by KKann sa...

Hei hei Åsemor!

Så flott at du har fått til en slik nydelig blomst som pionen er..
Gleder meg til å se den i full blomst!

Det blir vel travelt hos deg i helga - med besøk fra Grethe og Co..

Her hos oss er det såååå deilig om dagen sola skinner fra skyfri himmel og varmen er så godt!

Koser oss masse på verandaen!

Vi hadde en alle tiders super tur til Edinburgh - sååå delig - jeg shoppet ikke bort meg - men det betyr jo bare at jeg kan shoppe litt i dala i steden..hihi!

Ha en fin fin torsdagskveld og god pinsehelg!

Trines Hus og Hage sa...

Hei!
Så herlig å lese da, Åsemor! Og ikke minst se på bildene! For det er koselig å holde på ute i hagen, merke at det spirer og gror.
Koselig å se du har plantet en pion. Pioner er bare så skjønne og også veldig lettstelte. Du kommer til å kose deg med blomstene. Lykke til videre med haging og såklart man må ha kaffepause. Det så så trivelig ut, så! God pinsehelg til deg! Trine

Anne Grethe sa...

Ja du, nå har jeg også fått peoner i jorda, to stykker til og med! Så får vi se hvordan det går. Det er så utrolig deilig å holde på med hagearbeid nå, og inspirert blir en av å se hva andre bloggere holder på med.
Fortsatt god pinse!