lørdag 5. januar 2008

ANTIKLIMAKS !

hva i alle dager !!!!!!
tenker mange av dere,
er hun ikke ferdig med jula enda?

fra barndommen er jeg vant med at juletreet ble
pyntet julaften og tatt ned igjen tjuendedag.
her hos oss pyntes det lillejulaften,
og taes ned trettendedagen.
synes disse dagene hvor livet faller på plass igjen
er så gode.
juledagene går med til matlaging og selskap,
trivelig sosialt samvære.
vi har tre ungdommer hjemme på ferie,
som skal rekke over alt på disse dagene.
ytterdøra går opp og igjen hele døgnet.

men nå er det snart over for denne gangen.
imorgen ryker treet og pynten her hos meg også.

og jeg lover, skal komme med et nytt innlegg
ganske snart :)

ha ei fortsatt god helg12 kommentarer:

Grannylovestoknit sa...

Akkurat sånn som du beskriver har jeg det også. Pynter lillejulaften (eller kanskje dagen før) og rydder ut jula 13. dag jul. Så iløpet av helga har jeg nok fått ryddet alt som har med jul å gjøre i pappeskene sine igjen og stablet pent på loftet til neste jul.
Fortsatt god helg!

Nette sa...

Koselig å holde tradisjonene ved like da:)
Her er alt julestashet ryddet vekk, bortsett fra et nedstøvet pepperkakehus.
Ha en fortsatt fin helg!

Anonym sa...

Hei på deg og takk for koselige kommentarer fra deg igjennom dette bloggåret.
Når det gjelder julas tradisjoner ang. pynting osv så ligger vi på samme linje. Treet går nok ut døra på mandag, tror æ.
Litt godt å få ryddet ut jula ,men litt vemodig å ,synes æ.
Synes beskrivelsen din av ungdommene som er hjemme på besøk å skal rekke over alt var god! Det er helt slik som du sier, ytterdøra står ikke i ro iløpet av hele døgnet!
Vil si til deg at æ ser frem til et nytt blogg år med deg.
Ha en flott første helg i 2008.

[morgrethe] sa...

Helt enig.... det er så trist å rydde bort jula. Men her drysser det av treet hver gang vi går forbi, så det ryker nok snart. Får ta en skikkelig sjau på mandag når ungene har dratt på skolen..... hvis jeg våkner da vel og merke. ;o)

elin1976 sa...

Sånn er det jo bare. Her i huset pyntes det i 1 dessember så sånn sett har jeg jul lengre enn deg. Kjenner mange som gjør som deg og kaster ikke jula ut før 13 dag jul. Synwa det er koselig det og jeg:O)

Tone sa...

He,he, må innrømme at det var akkurat det jeg tenkte. Men så inderlig godt at vi er forskjellige. Min pynt kommer opp så tidlig, så når vi har rundet nyttårsaften blir jeg nesten litt kvalm bare av å se julepynt ;-) Min egen, vel og merke, din går greit :-) Ha en fin uke, klem :-)

Mia sa...

Kjære Åse! Det er jo med vemod man fjerner julen fra huset. Men slik som det har blitt idad, så begynner vi å planlegge julen tidlig, og pynte fra 1. advent. Jeg klarer heller ikke å vente med juletreet til lille julaften (hos oss pleier det å komme i stuen rundt 15. des), så når vi er ferdig med nyttårsfeiringen, ser treet nokså slitent ut. Og da føles det bare godt å komme igang med det nye året, og bokstavelig talt fjerne det gamle. Men kos deg for all del med julen og pynten lengst mulig. Det er jo veeeeeldig lenge til neste gang da...

Og tusen hjertelig takk for dine alltid så koselige kommentarer i bloggen min. Du er bare helt herlig (og til tider lyrisk... hihii). Klem fra Mia

Ellie sa...

Det er omtrent slik jeg har det, også det. Allikevel måtte treet ut igår, siden mesteparten av nålene allerede var drysset av (ok, det var litt overdrevet, men det drysset iallefall så mye at pynten begynte å falle av). Jeg synes også at det er vemodig, men samtidig litt godt, å få bort julepynten. Ønsker deg en fin søndagskveld!

9na sa...

Hei hei her hos oss varer jula fra noen dager før jul til cattas bursdag, altså er granbar og nisser historie for maange måneder nå.

Emmeline sa...

Ja du vet jo at også jeg har pakket de siste kassene ned i dag. Deilig syns jeg...
Føler at jeg får litt ny giv til å starte på nye prosjekter, se mot våren og vaske skikkelig når julen endelig er ute av huset.
Jeg har så mye dill og dall også, godt å få vekk noen av tingene!
Ja, det blir vel kanskje et vår eller vinterinnlegg hos deg etterhvert da??? Det liker vi vet du! Ha en fortsatt god søndag Åse!

Anne-Berit sa...

Fine tradisjoner.Her i huset pyntes juletreet også lillejulaften,men jeg har en tendens til å bli fort lei av det.Det skjer helst når noen av mine har vært her på juleferie.Når de er reist,ja, da er jula over for meg.Ha ei fin uke:-)

IngersATELIER sa...

Hei igjen.. Ja slik var jeg vant med også. Tok ut "jula" i går kveld jeg... nsten en følelse av at alt blir letter og luftigere etterpå:)
Her har vi bare skittvær for tida, blåst...snø... regn, og snø igjen:)) Ikke lett å bestemme seg!
Ha en fin dag videre!