onsdag 9. desember 2009

lettsalta torsk på min måte.

velkommen til bords
meny,
lettsalta torsk på min måte.
når vi skal ha gjester liker jeg godt å servere
fisk,
denne gangen innviterte jeg på
lettsalta torsk.

fisken ble vannet ut i seks timer,



for så å legges på rist
slik at mest mulig av vannet
renner av.
fiskestykkene peppres godt,
for så å bli stekt i nøttebrunt smør.
obs! stek ikke fisken for lenge da
den da lett blir tørr.

tilbehør:
gulrot, asparges, vårløk
og
hjemmelaget potetstappe
med masse smør og fløte.

etter at fisken er tatt ut av panna
tilsetter du mere smør,
la dette bli nøttebrunt for så å
tilsette hakket pistasjenøtter.
(vær på vakt så smøret ikke brenner seg)



klar til servering.



til dessert
ble det servert
sviskergrøt med fløte.
(når det bare er voksne bruker jeg cognac
i sviskergrøten det gir en nydelig smak).
velbekomme, håper det smaker.




8 kommentarer:

[morgrethe] sa...

Mmmmmm.... vann i munnen.Så helt nydelig ut!

Men svigermors lapskaus var god i dag den også. Det er vel det nærmeste vi kommer sunn mat denne uken. Gleder meg til mor kommer!!!!

Som mine dager er sa...

Oh-la-la ... jeg kjenner duften av nytrukket torsk helt hit. Jeg er så svak for denne hvite herlige fisken - også som lutefisk.

Metoden din høres herlig ut. Skjønner godt at du advarer mot å ikke brenne smøret, da blir ikke fisken god nei! Har vokst opp med torsk i barndommen jeg, pappa jobba i fiskeridirektoratet. Eeeelsker fisk!!!

Nyt måltidet ditt, du Åse.

Klem fra Marit

HildeS/Frøken Fryd sa...

Mmmm, nå sitter eg med vatn i munnen.
Dette såg og høyrtes heilt nydeleg ut.
Torsk er ein av mine favorittfiskar, og me må nok ha ein torskemiddag i romjula.
Kos deg videre i førjulstida Åsemor.
Klem H

Berit T sa...

Å som du kan friste, dette var en helt ny måte å ha salt fisk på, og det skal jeg prøve en gang.
Håper på fersk fisk i morgon, min mann har garn ute som skal dras i morgon så jeg håper at det er noe.

Tenker var fornøyde gjester etter dette herrmåltidet.

Sviskekompott er også deilig, men har aldri smakt den varianten du har laget.

Kos deg videre frem mot jul.

Ragnhild sa...

Nei nå fikk jeg jammen vann i munnen mmmmmmm !! Stor klem

AnKa sa...

WOW for et kongemåltid...... gosh tenk å få servert noe slikt du. Jammis sier jeg bare!!!!!
Skulle ønske jeg ble invitert på noe så godt.
Ønsker det fine dager før jul. Kos deg masse.

Anonym sa...

Hallo Åse :):):)


Kjempefin blogg du har,ta kan du :) Fine bilda og flott skreve :) Klem Turi....

Anonym sa...

ma sjekke:)