på tustna,
har baccalao vært på menyen ganske så ofte i
oppveksten.
nå har jeg fått en ny favoritt,
fløtegratinert klippfisk.
her kommer oppskriften,
den er til fire personer
(bildene ble tatt da vi var seks til bords,
derfor er mengden på bildene misvisende i
forhold til oppskrifta).
en rød og en gul paprika.
litt smør.
åtte hundre gram klippfisk
(ferdig utvannet) trekkes i kokende
vann i ti minutter.
ha så over de "blankede"
grønnsakene.
åtte hundre gram klippfisk
(ferdig utvannet) trekkes i kokende
vann i ti minutter.
ha så over de "blankede"
grønnsakene.
legg så tre tomater som et "lokk" over.
fire ss smør
tre ss hv.mel
spe med åtte dl fløte og trekkvannet fra klippfisken
(obs, denne kraften er veldig salt så vær forsiktig),
til det blir en litt tynn kvit saus.
tilsett tre ss med frisk basilikum helt til slutt.
en annen variant er å koke opp fløten med trekkvannet
fra klippfisken, spe så med maizenna til passelig tykkelse.
slå så sausen over i formen,
og topp det hele med et lag revet ost.
6 kommentarer:
Umm - dette er nok snaskens, men jeg må vente til jeg er ferdig med min diett:) Men jeg skal lagre oppskriften, takk som deler. Fin kveld til deg! Klem fra Randi**
Mmmmmmm..... bacalao! Love!
Har prøvd gratinert en gang, og den ble ikke vellykket. Nå skal jeg iallefall prøve denne lette og sunne retten.
I kveld kastet sjefen opp stoooore mengder i senga. Føler meg faktisk litt kvalm selv.... usj.
Klem lillesøster
Ojojoj - dette så jammen godt ut - MorGrethe - da du vet hva som står på menyen neste gang..hos deg..hihi! Gleder meg! Smil!
Kjempe flott at du deler med oss Åse!!
Ha en super torsdag
DÆVEN....TAKK ÅSE!!!
Dette MÅ bare prøves. Baccalao er kanongodt, men dette ser jammen godt ut det også! Så fint at du deler oppskriften med oss :-)
Klem
Mmm... dette så godt ut :) Og jeg er glad i retter i form. Greit å kunne gjøre klart i god tid før gjestene kommer.
Jeg skal ha bursdagsfest i kveld, og serverer jeg hjemmelaget pizza. Enkel og grei mat å spise når det er trangt om plassen ;)
Ha en fin helg videre!
Det så skikkelig godt ut. Alltid kjekt med nye fiskeoppskrifter. Jeg har en tendens til lage det samme om og omigjen.
Legg inn en kommentar