tirsdag 26. juni 2007

GLEDE

I går tok jeg meg en bytur, noen bursdager i vente så det var greit å gjøre unna presangkjøpene (kan ikke vise bilde da dagene ennå ikke har vært). Henta samtidig Ane på jobb. Hun har vært så heldig å få jobb som stuepike på Rica Seilet hotell i Molde. Ane har siden hun var liten sagt at hun skal bli hotellsjef når hun blir stor, så stuepikejobben er første" steg" på veien. Til høsten skal hun begynne på salg og service på videregående, så nå er hun igang :)
Hotellet ligger helt nede ved sjøen .


Her har Karoline tatt på seg sitt bredeste "glis" for å vise mamma'n sin hvor glad hun ble for den nye genseren . Karoline ville ha modellen litt lengre enn Ane , så mamma strikka og strikka :)





Mitt TTT prosjekt. Det er lenge siden jeg har hekla, så det var gøy å begynne på bølgeteppe.


Vil takke for alle koselige komentarer på bloggen min, er så glad for at dere "gidder" å stikke innom meg. Ha ei fin uke, det skal iallefall jeg :)






onsdag 20. juni 2007

SOMMER

Her skjer det minst mulig på mest mulig tid :) På Møre er vi ikke vant med lange finværsperioder, så hver en solstråle må nytes før neste regnbyge. I heimen er sommerhotellet åpnet, dvs brødfjøla på benken hele dagen og ei ytterdør som er åpen hele døgnet :) (alle ungene er innom noen ganger i døgnet , Eirik ferierer, mens Ane og Karoline har sommerjobber). For å overleve oppi det salige kaos (ikke bare bare for en kontrollfrik), må jeg lære meg å gi litt blaffen. På håndarbeidsfronten skjer det ingenting. På lesefronten går det også litt trått, etter "Ave Eva" har jeg lest Isabel Allende, "Mitt oppdiktede land", og skal nå igang med "Ines, jeg elsker deg" av samme forfatter. Isabel Allende er litt sommer for meg. "Paula", leste jeg på en ferietur på Rhodos, mens "Aurora, et portrett i sepia " ble lest på Kreta. Postgirobygget er også sommer, koselig musikk for late kvelder på verandaen :)
Sommer er også disse vinglassene i keramikk, de har jeg fått av Grethe-søster .
Ha ei fortsatt fin uke :)


fredag 15. juni 2007

HJEMME IGJEN :)

Etter ei uke i Bulgaria var det deilig å komme hjem til den "traurige" frokosten igjen. Det merkelige er at det oftest er det måltidet som en legger minst arbeid i , er det en savner mest på reise (sånn er det iallefall for meg).
Vi reiste på uspesifisert billett , så målet var ukjent. Da vi landet fikk vi vite at vår adresse den påfølgende uke var SUNNY BEACH. Da målet med turen var avslapping med sol og strender lovet dette godt. Ingen av oss hadde vært i Bulgaria før så spenningen var stor da vi neste morgen skulle orientere oss. Vi bodde på Flower Street, omtrent midt på den 7 km lange stranda, midt i byen så og si. Det var et yrende liv med allverdens butikker og restauranter, puuuhhhhhh. Jeg er på ingen måte noen shopper, men med Bulgarias meget behagelige prisnivå ble jeg revet med. Jeg skal skåne dere for bilder av t-skjorter, belter, jakker, vesker .......
På innsjekkinga hjem var det påfallende mange nye kofferter på samlebåndet :)
Etter noen dager i den sterke solen fant vi ut at det passet godt med en pause fra solinga. Vi ville besøke middelalderbyen Nessebar, en sjarmerende halvøy som er med på UNESCO'S verdensarvliste. Foruten de "kjente" butikkene var det her også noen sjarmerende gallerier og kjeramikkutsalg. Trykket ovenfor sjarmerte meg, er svak for denne type bilder, kvinneskikkelser generelt (skal komme tilbake med et eget innlegg om det senere)


Klarte heller ikke å gå fra disse krusene. Ble nesten i julestemning, da jeg ser for meg gløgg i disse.





Så nå er vi kommet opp av sanden og tilbake til vår vanlige hverdag, men heldigvis for oss er det plutselig helg.
I går og idag har begge jentene mine vært oppe i muntlig examen. GRATULERER til dere begge, mamma er så stolt av dere, klem <3





onsdag 6. juni 2007

UT PÅ TUR, ALDRI SUR :)

Tenkte jeg måtte informere dere om hva som egentlig skjedde etter den vinflaska fredagskvelden.Grethe-søster skrev i kommentar til meg at den gav konsekvenser, og jeg tør ikke tenke på hva dere tenkte da...................... : )
En trivelig nabo stakk innom da hun så at jeg satt og drakk alene, for det skal en som kjent ikke gjøre. Vi var godt igang da et gammelt tema dukket opp : Sydentur , bare oss to, det hadde vært noe det . Mennene våre hadde også kommet til og komenterte at "dette hadde de hørt før", passelige selvsikre på at det ikke ble noe av denne gangen heller. PC ble funnet frem, og sidene over restplasser tastet inn, og der var den turen vår. Vi tasta inn alle opplysninger, og samtidig med at flaska ble tom var turen bestillt. Idag forlater vi landet til fordel for svartehavets strender :)



Vil takke alle for kommentarer på bloggen min, setter så pris på at dere er innom meg :)
Føler selv at jeg har svikta litt en periode, men lover å komme sterkere tilbake. Ønsker dere alle ei kjempefin uke, klem fra Åse :)

fredag 1. juni 2007

Mens vi venter :(

Jeg ble utfordret av Grethe-søster om å vise tre ting som betyr noe for meg. En umulig oppgave i utgangspunktet, men etter å ha tenkt meg om,
var jeg klar for fotografering. Men hva hjelper det når det #!+"!# kameraet ikke fungerer. Etter en time med #!# og enda mere #"#"¤#!¤ ga jeg opp. Nå må det kjøpes nytt kamera !!!!
Mens jeg venter på at trenern kommer fra jobb i kveld , skal jeg åpne en flaske vin og kose meg i det fine været. Det #¤"!### kameraet skal ikke få ødelegge den fine sommerkvelden :)


HA EI FIN HELG !